Cardiff – City of Cardiff

Cardiff är huvudstaden i Wales och har strax över 300 000 invånare, alltså ungefär lika många som Malmö. I Cardiff pratar de engelska men också walesiska, precis som i övriga Wales, och vägskyltar, hållplatser och liknande står på både engelska och walesiska. Cardiff är vackert placerat vid vattnet. Vid Cardiff Bay finns det mycket att se. Längs kusten finns det vit sandstrand och vacker omgivning. Wales nationalarena i rugby ligger i Cardiff och rugby är också den största sporten på orten.

Cardiff har även ett fotbollslag i den engelska andraligan the Championship samt ett hockeylag och ett cricketlag. Cardiff är en universitetsstad och hem för många studenter från Storbritannien men även från många andra länder. Inne i Cardiff centrum finns Cardiff Castle som är en av de största turistattraktionerna. Även utanför Cardiff finns flera slott att besöka för den intresserade. Och vill du ta en tur till huvudstaden, London, är det bara två timmars tågresa bort!

En praktikplats i Cardiff är ett utmärkt tillfälle att utveckla din engelska och bli tryggare i språket i en internationell miljö!
Läs vidare på http://www.visitcardiff.com/